Parfums De Marly

Parfums De Marly

De Marly Parfum Collectie grijpt terug op de regeerperiode van twee Franse koningen (Louis XIV en Louis XV) in de 17e en 18e eeuw. Een periode, waarin het Franse hofleven zich veelal afspeelde in het CHATEAU DE MARLY, ca.15 km van Parijs. Het Chateau was een waar lustoord waar slechts speciaal door de vorst geïnviteerde gasten konden deelnemen aan een grote variatie van festiviteiten, waaronder jachtpartijen.

Het Chateau de Marly staat, naast de fraaie tuinaanleg en de architectuur van de elf pavillons vooral bekend om:

  1. De Marly watermachine. Een voor die tijd vernuftige installatie, waarmee water werd opgepompt uit de Seine ten behoeve van de vijvers en de fonteinen.
  2. De marmeren paarden sculpturen, waarvan een tweetal nog heden ten dage op de Place de la Concorde de toegang tot de Champs Elysées markeren. Het zijn replica’s en de originelen zijn te zien in het Louvre.

De regeerperiode van Louis XV (1710-1774: hij besteeg de troon op vijfjarige leeftijd) staat bekend als LE COUR PARFUMÉ. Hij was een fervent liefhebber van verfijnde geuren en verordonneerde steeds wisselende geurvariaties voor de vertrekken en de fonteinen van het Chateau de Marly.
Tijdens de Franse revolutie (eind 18e eeuw) werd het Chateau de Marly met de grond gelijk gemaakt en restanten zijn nog steeds te bezichtigen (met een museum) in het dorpje Marly-le-Roi.

De MARLY PARFUM COLLECTIE ontleent zijn naam aan de Franse geur cultus uit de 18eeeuw. Toen een groot gevoel voor en kennis van allerlei versies van

geur raffinement een bijzonder cachet gaf aan de dagelijkse omgangsvormen.

Sindsdien is de Franse geur industrie toonaangevend in ontwikkelingen van “de Wereld van de Parfumerie”.

De MARLY PARFUM COLLECTIE zet deze traditie voort  met een –voor dames en voor heren- scala van moderne geurvarianten. Ook door een superieure flaconnage even verrassend en overrompelend als de geuren rijkdom van het Chateau de Marly.

De parfum van De Marly zijn exclusief verkrijgbaar bij Pour Vous Parfumerie Sebas in Nieuwegein

« Merken overzicht